Siirry suoraan sisältöön

Kohti ekohyvinvointivaltiota. Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden orkestrointi (ORSI)

Kohti ekohyvinvointivaltiota.

Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden orkestrointi (ORSI) -tutkimushanke tutkii reiluja ja rivakoita keinoja siihen, miten julkishallinto voi ohjata muutosta kohti sellaista hyvinvointivaltiota, joka turvaa hyvinvointia ympäristön kantokyvyn rajoissa. Muutoksessa on pidettävä huolta siitä, että sekä poliittiset tavoitteet että käytännön toimenpiteet ovat tasapuolisia ja yhteiskunnallisesti mahdollisimman hyväksyttäviä. ORSI-hankkeessa etsimme vastauksia näihin haasteisiin.

ORSI on Tampereen yliopiston, Suomen ympäristökeskus SYKEn, Aalto-yliopiston ja VTT:n yhteisponnistus. Tutkimusta rahoittaa vuosina 2019-2022/25 strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.

Mitä teemme

Tarkastelemme hyvinvointivaltion ohjauskeinojen muutosta ja luomme tietoa ja välineitä tavoitteeseen pääsemiseksi yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa. Tutkimme ja kehitämme yhdessä neljää teemaa: 1) Hallinto luo tilaa muutokselle, 2) Reilu murros ihmisten arjessa, 3) Vastuulliset innovaatiot vauhdittavat muutosta ja 4) Kulutus muuttuu tiedolla ja ohjauksella. Kutsumme tärkeimmät päätöksentekijät, kansalaiset ja yritykset saman pöydän ääreen kehittämään ratkaisuja.

www.ecowelfare.fi

ORSI - towards eco-welfare state logo